Julien Hazard Affineur - Rue Vanderkindere 137, 1180 Bruxelles  - 02/851 89 60  - info@julienhazard.be

Kwaliteitsvolle, ambachtelijke of boerenkazen, rechtstreeks van de producent of van de vroegmarkt in Rungis, met zorg in onze kelders gerijpt

JH_guidesaveurs_01

 
 

Julien Hazard Affineur - Rue Vanderkindere 137, 1180 Bruxelles  - T: 02/851 89 60  - info@julienhazard.be

 

KAAS IN DE KIJKER

LANGRES AOP

 

Kaasfamilie: Lactoserum

Melk: Schaap en/of geit

Regio : Haute-Corse

Behandeling : Rauwe melk, vers lactoserum

Productie : Coöperatief (Laitière)

Ø 7,5-9 cm

H 9 cm

Gewicht : 500 g

Het bijzondere aan deze traditionele Corsicaanse kaas is dat hij niet van melk geproduceerd wordt, maar van lactoserum. De wei die opgevangen wordt na de productie van geiten- of schapenkaas wordt toegevoegd aan verse melk (15%) en vervolgens tot aan het kookpunt gebracht tot er zich een romig schuim aan de oppervlakte vormt. Vervolgens rest het de kaasmaker nog om het delicate schuim handmatig in mandjes te scheppen.

Traditioneel maken de producenten gebruik van een rieten mandje "caciagia" genaamd.     De term broccio zou afgeleid zijn van "brousser", hetgeen kloppen betekent. Dit is een seizoensgebonden kaas die van half december tot eind juni wordt geproduceerd. Het is het enige Corsicaanse product dat van een AOP geniet (1996). Brocciu is een vaste waarde in de Corsicaanse gastronomie, en wordt gezoet of gezouten in talrijke recepten verwerkt. De witte tot ivoorkleurige pâte is licht korrelig van textuur, maar blijft tegelijk soepel en romig. De smaak is erg zacht en licht zurig met aroma’s van verse melk.

EINDEJAARSFEESTEN

 

 Bekijk ons aanbod voor een geslaagde feestmaaltijd.

    Om te kunnen bestellen vind u alle info in onze folder.